Ana Sayfa toplumsal muhalefet sendikal hareket KTÖS’ten ağır eleştiri!

KTÖS’ten ağır eleştiri!

Reklamlar

ktosKıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Eğitim Sekreteri Mustafa Özhür, Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) alımı kararın eleştirerek, bunun demokratik mücadele hakkını kullanan sivil halkla çatışma yaratacak bir girişim olduğunu savundu.

KTÖS yetkilileri bugün sendika binasında basın toplantısı düzenledi.

Basın açıklamasını okuyan Özhür, TOMA alımıyla ilgili “Bu adımdan anlaşılan odur ki yasal eylem hakkını kullanan sendikalar ve sivil toplum örgütlerinin haklı direnişini kırma, yıldırma ve Kıbrıslı Türkleri yok edecek planlarını zırhlı araçlarla kolaylaştırmayı amaçlamaktadır” dedi.

 

“ÖĞRETMEN AÇIĞI ÇÖZÜLMELİ”

Ulusal Birlik Partisi’nin, ‘kurultay hesapları ve siyasi çıkarlar uğruna ülkenin her alanını ateş topuna çevirdiğini’ iddia eden Özhür, “Bu yıl uzun süre birçok okulumuzun öğretmensiz, öğretmenlerimizin de işsiz kalmasına neden olan UBP hükümeti, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının ilk devresinde de sınıfta kalmıştır” ifadelerini kullandı.

Başbakan İrsen Küçük’ün imzasının sahnelenmesi olayı nedeniyle çok sayıda öğretmenin mağdur olduğunu belirten Özhür, Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Çetin Uğural’ın konuyla ilgili 6 kişi hakkında polise suç duyurusunda bulunduğunu hatırlattı ve kendisini en kısa zamanda bu isimleri kamuoyuna açıklamaya çağırdı.

Eroğlu’nu Çetin Uğural’dan boşalan yere en kısa sürede atama yapmaya çağıran Özhür, “Okulların öğretmen, öğretmenlerin de kadro beklediği bu dönemde sürecin uzaması kabullenilebilir bir durum değildir. Bu atama 1 yıllığına geçici olmalı ve Kamu Hizmeti Komisyonu’nun bağımsız ve siyasi bağlantısı olamayan bir yapıya kavuşturulması için çalışmaların ivedilikle başlaması gerekmektedir. KTÖS, 32 okulun yöneticisiz olduğu gerçeğini de bir kez daha belirtmektedir. Öğretmen terfilerinin de açılması kaçınılmazdır” diye konuştu.

 

TOMAya Karşı, İsyan, Eylem, Özgürlük

TOMA ile ilgili KTÖS açıklamasının tamamı şöyle:

AKP hükümeti ve onun dayatmalarını hayata geçirme politikalarıyla her alanda toplumsal çöküşü hazırlayan, Kıbrıslı Türklerin öz varlıklarını yeşil sermayeye peşkeş çeken işbirlikçi UBP hükümeti, yükselen haklı Toplumsal Varoluş Mücadelesinden rahatsızlık ve korku duymaktadır.

AKP destekli UBP hükümeti kendine karşı direnenleri püskürtmek için yeni yeni icatlar peşinde koşmaktadır.

Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) dedikleri zırhlı araç alımı ihalesine çıkan işbirlikçi UBP hükümeti, bu girişimiyle demokratik mücadele hakkını kullanan sivil halkla çatışma yaratacak girişiminin adımını atmıştır.

Bu adımdan anlaşılan odur ki yasal eylem hakını kullanan sendikalar ve sivil toplum örgütlerinin haklı direnişini kırma, yıldırma ve Kıbrıslı Türkleri yok edecek planlarını zırhlı araçlarla kolaylaştırmayı amaçlamaktadır.

Kendi halkını bir savaş alanında mücadele edermiş gibi çağdışı bir anlayışın ürünü olan TOMA gibi araçlarla tımar etmeyi planlayanlara bu ülkede varoluş mücadelesi verenler herzaman en güzel cevabı vermişlerdir. Ve yine vereceklerdir UBP hatırlatırız ki, kendi halkından korkarak hareket edenler, gerçek vatan hainleridir.

İşbirlikçi UBP’nin yaptığı icraatlar asimilasyon ve entegrasyon politikalarının bir ürünüdür. Toplumunun yaşadığı sorunları ve ülkenin düştüğü durumu görmezden gelen ve neo-liberal politikalarla sosyal devlet anlayışından uzak, bu ülkeyi yönettiğini iddia edenler, koltukta kalma uğruna zırhlı araçları halkının karşısına dikebilecek kadar ileri gitmişlerdir.

Şu iyi bilinmelidir ki, demokratik varoluş mücadelesi sergileyen Kıbrıslı Türkler bugünlere direnerek gelmiştir. İşbirliçi UBP hükümeti TOMA’da olsa, tank, top, tüfek de alsa biz direnmesini biliriz.

 

Öğretmen Atama ve Terfi Sınavları Yapılmalıdır

Atamalarla ilgili ile ilgili KTÖS açıklamasının tamamı şöyle:

Hükümet olduğunu iddia eden UBP, kurultay hesapları ve siyasi çıkarlar uğruna ülkenin her alanını ateş topuna çevirmiştir. Bu yıl uzun süre birçok okulumuzun öğretmensiz, öğretmenlerimizin de işsiz kalmasına neden olan UBP hükümeti, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının ilk devresinde de sınıfta kalmıştır.

Ülkede yarattıkları yıkımın yanısıra çocuklarımızın eğitimi üzerinden siyaset yaparak partizanca görevlendirmeler ve delege yakınlarını geçici göreve atamalar gerçekleştirilmiştir. Elinde öğretmen diploması taşıyan pırıl pırıl gençlerin önünü kesme anlayışında, öğretmenlerin direnmeleri sonucu başarılı olamayan UBP hükümetinin bu politikaları yanısıra, Kamu Hizmeti Komisyonu’nda yaşanan imza sahteleme skandalının da patlak vermesi, kaosu büyütmüştür.

Sayın İrsen Küçük’ün imzasının sahtelenmesi iddiasıyla karışan, KHK’nın bu durumu Eroğlu, Küçük ve Uğural üçgeninde çatışmaların doğmasına neden olmuştur. Bu siyasi çatışmadan yine mağdur olan mevcut kadro bulunmasına rağmen atanamayan öğretmenlerimiz ve öğretmen bekleyen öğrencilerimiz olmuştur.

İmza sahteleme olayına adı karıştığı iddialarıyla görevden alınan ve yargı sürecinde olan sınav müdürünün, Sayın Küçük’ün elini öpmesiyle Maliye Bakanlığı’na görevlendirilmesi de bu ülkede el öpmenin yasaları çiğnemek için yeterli olduğunu göstermiştir.

Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Sayın Çetin Uğural, görev süresi dolduktan sonra bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada KHK’da yaşanan olaylarla ilgili 6 kişi hakkında polise suç duyurusunda bulunduğunu ifade etmiştir.

Sayın Uğural’a soruyoruz, bu 6 kişi kimdir? Sayın Uğural, bunu kamuoyuna açıklamak zorundadır.

Sayın Eroğlu, derhal atama yapmalı ve öğretmen kadroları doldurulmalıdır.

Sayın Uğural’ın görevden ayrılması sonrası Sayın Eroğlu’nun yapması gereken derhal başkan ve komisyon üyelerini atamak olacaktır. Şu andaki mevcut yasanın gerekliliği budur. Okulların öğretmen beklediği, öğretmenlerin de kadro beklediği bu dönemde sürecin uzaması kabullenilebilir bir durum değildir. Bu atama 1 yıllığına geçici olmalı ve Kamu Hizmeti Komisyonu’nun bağımsız ve siyasi bağlantısı olamayan bir yapıya kavuşturulması için çalışmaların ivedilikle başlaması gerekmektedir. KTÖS, 32 okulun yöneticisiz olduğu gerçeğini de bir kez daha belirtmektedir. Öğretmen terfilerinin de açılması kaçınılmazdır.

 

EK1: Yönetici Eksiklikleri

İlkokul Müdür

No Okul Açıklama
1 Balıkesir-Meriç İlkokulu 2009’dan beri eksik.
2 Gönyeli İlkokulu 2011’den beri eksik.
3 Lefkoşa Özel E.Merkezi 2008’den beri eksik.
4 Şht.Osman Ahmet 2012’den beri eksik.
5 G.Mağusa Özel Eğitim 2007’den beri eksik.
6 Dörtyol İlkokulu 2012’den beri eksik.
7 Ağırdağ-Dağyolu İlkokulu 2012’den beri eksik.
8 Çamlıbel Aysun İlkokulu 2011’den beri eksik.
9 Fikri Karayel İlkokulu 2012’den beri eksik.
10 Gaziveren Anaokulu Öğretmenler Yasası gereği yeni açılması gereklidir.
11 Yedidalga İlkokulu 2012’den beri eksik.
12 İskele Maarif Anaokulu Öğretmenler Yasası gereği yeni açılması gereklidir.
13 G.Yurt Dört Yaş Anaokulu Öğretmenler Yasası gereği yeni açılması gereklidir.
14 Büyükkonuk İlkokulu Öğretmenler Yasası gereği yeni açılması gereklidir.
15 Çayırova İlkokulu 2009’dan beri eksik.
16 Dipkarpaz İlkokulu 2010’dan beri eksik.
17 Kumyalı İlkokulu Öğretmenler Yasası gereği yeni açılması gereklidir.
18 Yedikonuk İlkokulu 2011’den beri eksik.
19 Ziyamet İlkokulu 2009’dan beri eksik.

 

İlkokul Müdür Muavini

No Okul Açıklama
1 Cihangir-Düzova İlkokulu Öğretmenler Yasası gereği yeni açılması gereklidir.
2 Alasya İlkokulu Öğretmenler Yasası gereği yeni açılması gereklidir.
3 Karakol İlkokulu Öğretmenler Yasası gereği yeni açılması gereklidir.
4 Şht.Hüseyin Akil İlkokulu Öğretmenler Yasası gereği yeni açılması gereklidir.
5 Şht.Mustafa Kurtuluş İlk. 2011’den beri eksik.
6 Şht.Osman Ahmet 2012’den beri eksik.
7 Alsancak İlkokulu 2011’den beri eksik.
8 Alsancak İlkokulu 2011’den beri eksik.
9 Çatalköy İlkokulu Öğretmenler Yasası gereği yeni açılması gereklidir.
10 Karaoğlanoğlu İlkokulu 2011’den beri eksik.
11 Fikri Karayel İlkokulu 2012’den beri eksik.
12 Dipkarpaz İlkokulu 2008’den beri eksik.
13 Y.Erenköy İlkokulu 2008’den beri eksik.

 

Eğitim Bakanlığı

No Kadro Açıklama
1 Eğitim Bakanlığı 2009’dan beri İlköğretim Müdür Muavini yoktur.
2 Eğitim Bakanlığı 2009’dan beri Eğitim Uzmanı yoktur.
3 Eğitim Bakanlığı 2009’dan beri Eğitim Uzmanı yoktur.
4 Eğitim Bakanlığı 2009’dan beri Eğitim Uzmanı yoktur.
6 Eğitim Bakanlığı Denetmen
7 Eğitim Bakanlığı Denetmen
8 Eğitim Bakanlığı Denetmen

 

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version