yeniçağ günceltoplumsal muhalefetLübnan Komünist Partisinden mektup: Dayanışmanıza güveniyoruz
diğer yazılar:

Lübnan Komünist Partisinden mektup: Dayanışmanıza güveniyoruz

Lübnan Komünist Partisi Siyasi Bürosu, komünist, işçi ve ilerici partilere İsrail'in saldırganlığına karşı dayanışma ve eylem çağrısı yaptı.

Lübnan Komünist Partisi komünist, işçi ve ilerici partilere gönderdiği mektupta İsrail saldırılarına karşı dayanışma ve harekete geçme çağrısı yaptı. Çağrıda, “Lübnan Komünist Partisi Siyasi Bürosu, komünist, işçi ve ilerici partilerin desteğine ve Lübnan, Filistin ve bölge halklarıyla dayanışma içinde hareket etmeye hazır olduklarına güvenmektedir.” denildi.

Mektupta şu ifadeler kullanıldı:

İsrail işgal ordusunun Gazze Şeridi’ndeki Filistin halkına karşı yürüttüğü soykırım savaşı devam ederken, Batı Şeria’ya ve bölgedeki çeşitli ülkelere yönelik acımasız saldırılarının yanı sıra, işgal her gün tekrarlanan saldırılarla Lübnan’ı, özellikle de güneyini hedef almaktadır. Amerika Birleşik Devletleri’nin başını çektiği emperyalist hükümetlerin kapsamlı koruması altında gerçekleşen bu saldırılar, 7 Ekim’den bugüne Gazze’de 43 binden fazla, ülkemiz Lübnan’da ise 700’den fazla şehidin belgelenmiş ölümüyle sonuçlanmıştır.

Lübnan’daki son tırmanış, 17 Eylül’de binlerce çağrı cihazının, 18 Eylül’de ise telsiz cihazlarının hedef alınmasıyla gerçekleşti. Bu cihazların taşıyıcılarının ellerinde, güvenli evlerde ve kurumlarda patlaması sonucunda 32 şehit verilmiş (45’e yükseldi) ve yaklaşık 3 bin kişi de yaralanmıştır. Bu saldırı, Lübnan’a ithal edilmeden önce Mossad ajanları tarafından bubi tuzaklı patlayıcılarla tuzaklanan cihazlarla; siviller, direniş savaşçıları, sağlık ve sosyal kurumlarda çalışanlar da dahil olmak üzere iletişim cihazı kullanıcılarını hedef alan bir terör saldırısıydı.

SALDIRILARIN AMACI BÖLGEDEKİ EMPERYALİST BASKIYI ARTIRMAK

Bu terörist saldırıların amacı Lübnan halkına gözdağı vermek ve onları Siyonist düşman ve destekçisi ABD’nin koşullarına boyun eğmeye zorlayarak Lübnan ulusal güçlerinin Gazze’deki Filistin halkına destek vermesini engellemektir. Ayrıca tüm bölge üzerindeki güvenlik kontrolünü sıkılaştırmayı, emperyalist güçlerin petrol kaynakları ve ticaret yolları üzerindeki etkisini pekiştirmeyi ve İsrail’in bu geniş projede çok önemli bir rol oynaması nedeniyle İsrail’in niteliksel askeri ve güvenlik üstünlüğünü sürdürmeyi amaçlıyorlar.

Lübnan halkıyla ve işgale karşı direnme hakkıyla uluslararası dayanışma, İsrail’in kendi topraklarındaki saldırganlığının kınanması ve Filistin halkına yönelik soykırım savaşının durdurulması için Filistin halkıyla dayanışma kampanyasının sürdürülmesi gibi bugün her zamankinden daha fazla gerekli.”

DAYANIŞMA VE HAREKETE GEÇME ÇAĞRISI

“Lübnan Komünist Partisi Siyasi Bürosu, haklı davası için komünist, işçi ve ilerici partilerin desteğine ve Lübnan, Filistin ve bölge halklarıyla dayanışma içinde hareket etmeye hazır olduklarına güvenmektedir.

– Gazze’deki soykırım savaşının ve Lübnan ile bölgedeki diğer ülkelere yönelik saldırıların derhal durdurulması için

– Halklar arasındaki uluslararası dayanışmanın güçlendirilmesi için

– Emperyalist ve Siyonist savaş ve saldırılara karşı koymak için

Bu partileri kendi ülkelerinde, açıklamalarında, hareketlerinde ve özellikle İsrail ve ABD elçilikleri önünde, ulusal ve bölgesel parlamentolarda ve çeşitli uluslararası kurumlarda siyasi ve halk eylemlerinde seslerini yükseltmeye çağırıyoruz. Ayrıca Lübnan halkının direncini desteklemek üzere sağlık ve sosyal kuruluşlara yardım sağlamaya çağırıyoruz.”

  • Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve Yeniçağ Gazetesinin editöryal politikasını yansıtmayabilir 
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
286AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin