.YeniçağmanşetYKP: İŞGALİ 40’LATMA!
yazarın tüm yazıları:

YKP: İŞGALİ 40’LATMA!

279 Takipçiler
Takip Et

Yeniçağ podcastını dinleyin

ykplogo2YKP, 2013 yılı için çağrı yayınladı. Çağrı şöyle:

Ayşe’nin, Ağustos 1974’te tatile çıkışı gelecek sene 40. senesini dolduracak yani işgal 40’lanacak! (mı?)

Bu işgal yalnız askeri bir operasyon olarak kalmamış, fetih zihniyeti çerçevesindeki uygulamalarla devam etmiştir.

Önce askeri işgal, sonra demografik yapının değiştirilmesi, toprak, tapu kayıtlarının el değiştirmesi ile üç aşama geçiren fetih süreci, şimdi de tüm hızıyla sermayenin el değişimi olarak devam etmektedir. Bir süredir ekonomik paketlerle dayatılan aslında bunun hızlanma zeminleri hazırlamaktı. Yeni paket ile özelleştirme adı altında bunun izlerini görmek mümkündür.

TC, tüm yaptıklarını milliyetçi ve şoven sloganlarla örtmeye çalışmaktadır. Bunun yanında yükselttiği militarist uygulamalarla korkuyu daimi kılarak boyun eğdirme, itaat ettirme, rıza gösterilmesini sağlama yoluna gitmektedir. İtaat etmeyen, bu düzene karşı açıkça karşı çıkanların ise sokak ortasında bizzat asker üniformalı adına özel birlik denen sözde polis aslında asker olan silahlı güçler tarafından yargısız infaza tabi tutulduğu, dövüldüğü artık herkes tarafından görünen bir gerçektir.

Adada savaş koşulları, ateşkes hali devam etmektedir. Ateşkes hali gerekçe gösterilerek birçok hak ve özgürlük kısıtlanmaktadır.

Kıbrıs sorunun çözümü için özellikle askeri alanda atılacak adımlar, güven artırıcı önlemler büyük önem taşımaktadır ama bu alanda da askeri kesimler ciddi sorunlar oluşturmaktadır.

Askersiz bir Lefkoşa, çözüme giden süreçte önemli bir adım olabilecekken, adım atılması engellenmektedir. Ancak Lefkoşa gibi bir şehirde, ateşkes hattını yalnız bir yolun ayırdığı koşullarda mevcut durum ciddi tehlikeleri içinde barındırmaktadır. Şehrin sahiplerine, Lefkoşalılara verilmesi ve Lefkoşa’nın her iki yanındakilerin şehri yeniden ortak vatana dönüştürmesine fırsat verilmesi, çözüm sürecine ciddi katkı yapacaktır. Sembolik olarak 1955’te, 1964’te ilk tellerin çekildiği Ermu Caddesinin yeniden yaşam bulması, Ermu’nun hayata dönüşü, Kıbrıs’ın çözüme doğru yolculuğunda önemli bir dönüm noktası olacak…

Bölünmüş diğer şehir Mağusa’nın şimdi hayalet şehir niteliğindeki kısmı ile birleşmesi, oradan ayrılmak zorunda kalan 40 bin eski ev sahiplerinin geri dönüşü ile yalnız Maraş değil, Kıbrıs’taki çözüm umutları da yeniden yeşerecektir.

Maronitlerin köylerine geri dönüşü, toplumlararası çatışmalarda taraf olmayan ama en az bizim kadar acı çeken azınlıkların kendi kültürlerini yeniden canlandırmak için geri dönüşü, diğer önleri yanında umudun yeniden ayağa kalkışı ve azınlıklara verdiğimiz değere de vurgu yapması açısından önemlidir.

Bu yıl işgalin, askeri vesayetin, ateşkesin ve savaş koşullarının 39. yılı…

Bu yıl işgal 40’lanmadan sonlanacağı bir yıl için mücadele yılı olsun diye yola çıkıyoruz.

YKP olarak tüm kesimlere çağrımız, gelin hep beraber, mücadele ile işgali 40’latmayalım, bu yıl çözüm ve andlaşma yılı olsun!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
334AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin