toplumsal muhalefetsendikal hareketÖğretmen Sendikalarından TED Koleji'ndeki İlahiyata tepki
yazarın tüm yazıları:

Öğretmen Sendikalarından TED Koleji’ndeki İlahiyata tepki

279 Takipçiler
Takip Et

Yeniçağ podcastını dinleyin

(Kıbrıs Postası) Kıbrıs Postası’nın geçtiğimiz günlerde yeniden gündeme getirdiği ve bir çok velinin huzursuzluk yaşadığı TED Koleji’nin İlahiyat Koleji öğrencilerine kendi bünyesinde belli bir süre hizmet verecek olması Öğretmen Sendikalarının tepkisi ile karşılandı.

Kıbrıs Postası’nın konu ile ilgili görüştüğü KTÖS Başkanı Güven Varoğlu, bu durumun bir politika sonucu olduğunu vurgulayarak ülkenin kültürünü yapısını değiştirmeye çalışan zihniyetin kuran kursları düzenleyen, Haspolat Meslek Lisesi’nde İlahiyat bölümü açan, 200 dönümlük araziye Külliye yapan zihniyetle ayni zihniyet olduğunu söyledi.

Varoğlu: “İlahiyat koleji için sınav yaptılar ama daha hazır olmayan bir bina var, nasıl bir hesap yaptılar?” şeklinde değerlendirdiği olayda “Bence yeşil sermaye ile yakın ilişkisi olan TED Koleji’ni seçmeleri çok doğal. Zaten TC sermayesi olan bir yapı.” yorumunu yaptı.

 

Varoğlu: “Devlet okullarında bunu yapamazlardı”

Güven Varoğlu, TED Koleji’nin belli çevrelere olan yakınlığından dolayı şeçildiğine dikkat çekerek “bunu devlet okullarında yapamazlardı. Göstereceğimiz tepkiyi kaldıramazlardı” şekilinde konuştu.

Eğitim Bakanlığı’nın bu konuda hiçbir açıklama yapmamasını da eleştiren Varoğlu, “Biz bu açıklamayı TC Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’dan duyduk. Hani Eğitimi yönettiğini iddia eden Eğitim Bakanı?” dedi.

 

“Aileler tepkilerini ortaya koymalı”

Ailelere de seslenen Varoğlu, TED Koleji’nde yaşanan durum karşısında ailelerin söylemden öteye gidip tepkilerini çocuklarını okuldan çekmeye kadar götürecek şekilde ortaya koyması gerektiğine dikkat çekti.

 

Gökçebel: “Kıbrıs Türkü kendine gelip varoluş kavagası vermeli”

Konu ile ilgili görüştüğümüz bir diğer öğretmen sendikası olan KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel ise durumun asla kabuledilemeyeceğine dikkat çekti.

Gökçebel, TED Koleji, Doğa Koleji gibi okulların bu ülkeye getirildiğine dikkat çekerek bu durumun asimilasyon politikalarının bir ürünü olduğunu söyledi.

Eğitimi piyasa malı haline getirmek isyteyen bir zihniyet olduğuna değinen Gökçebel, bu tip olaylada develtin sonsuz kredi ile desteklediği bu zihniyetin ürünü kurumlara araziler, teşvikleri sunduğuna işaret etti.

Asıl amacın ise Kıbrıslı Türkleri asimile etmek olduğuna vurgu yapan Gökçebel “Kıbrıslı Türkler artık kendilerine gelmeli ve toplumsal bir mücadele ile bu duruma karşı direniş göstermelidir” şeklinde konuştu.

Gökçebel ayrıca kendilerinin özellikle ilahiyat ile ilgili tavırlarının da açık olduğuna değinerek “Biz eğitim modelimizi söyledik; 18 yaşına kadar bilimsel, demokratik, parasız, çağdaş, laik eğitimi savunuyoruz. Bunun ötesi yoktu” dedi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
334AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin